ANTALYA PİRE İLAÇLAMA HİZMETİ
ÜCRETSİZ KEŞİF VE BİLGİ İÇİN HEMEN ARAYIN
0545 814 07 07
Pire İlaçlama
Antalya böcek ilaçlama konusunda istediğiniz desteği bulabileceğiniz firmamız, dilediğiniz an hizmet vermek için bir telefonunuzu bekliyor. Titiz çalışmamız ve kesin çözümümüzle! Pireden Kurtulmak için Sağlık Bakanlığı Onaylı Firmamıza Ücretsiz Keşif ve Bilgi Almak için Hemen Arayın.
PİRE
Genel olarak Siphanoptera grubunun üyelerine Türkiye’de verilen isimdir. Dünya genelinde 2500 kadar türü bilinmektedir. Bu türlerden Pulex irritans, Ctenocephalides felis felis, C. canis insanlara en fazla saldıran türlerdir. Vücut karakteristik olarak sağ ve sol taraftan basılmış gibidir ve 1.5 ile 4 mm arasında boy değişmekle beraber erkek bireyler daha küçüktür. %95’i kedi, köpek, insan, fare gibi memelilerde bulunmaktadır. %5’i ise kuşlaın üzerine bulaşır. Hem dişi hem de erkek kan emmek zorundadır ve ufak hayvanlarda kan kaybına bağlı ölümlere neden olabilirler. Kanatları yoktur ama gelişmiş bir üçüncü bacakları vardır. Bu bacak sayesinde dikey boyutta 20-25 cm yatay boyutta 30-35 cm sıçrayabilirler.
Tam başkalaşım geçirirler. Bu başkalaşım süresi havanın sıcaklığı ve nemine bağlı 14-140 gün kadar sürmektedir. Dişiler kan emdikten sonra çiftleşir. Çiftleşmeden 24-72 saat sonra 2-15 arası yumurta bırakır. Yumurtaların açılması için en ideal ortam %50 in üzerinde nem ve ortalama 25 santigrat derecedir. 15-30 santigrat derece arasında yumurtalar 2-3 güne açılır. Açılan yumurtalar 3 larva evresi geçirir. Erginleşmeden önce pupa evresi geçirirler. Larvalar güneşi hiç sevmez ve erginlerin dışkıları ile beslenirler. Erginlerin ömrü 1-6 hafta arasıdır ama dişiler 300 ile 800 kadar yumurta bırakabilirler kısa ömürlerinde.Antalya pire ilaçlama hizmetinden sizde hemen yararlanabilirsiniz
Pireler vücutlarının yanlardan basık olması ile kolayca ayırt edilir. Pirelerin bacakları zıplayıcı tiptedir ve bacakları çok işlerine yararlar. Zıplayarak kolayca konak değiştirebilir ve yatay düzlemde 35 cm, dikeyde 25 cm zıplayabilirler.
Pireler sadece kedi, köpek ve ya ehil hayvanlardan geçmez. Fareler en önemli biyolojik vektördür. Yani hem üzerinden kan emer hem de taksi gibi kullanırlar. Pirenin oluşumunda en önemli yöntem temizlikten geçmektedir. Pireler yumurtladıkları alana kanla karışık dışkı bırakırlar bu karışım da yumurtaların gelişimi için yeterlidir. Yılda en az 1 kere binalarda kemirgenlere karşı uygulama yaptırmak, binanın genel alanlarında tertip-temizliğ sağlamak, kırık camları tamir ettirmek önemlidir.
Pireler salgıladıkları sıvılar ile insanlara hissettirmeden ve insanları uyandırmadan hızlıca kanlarını emerler. Tek zararları da bu değildir. Kanı emdikleri bölgede kızarıklık, kaşıntı, kabarmalar oluşturabilir. Aslında kanların emilmesinden daha çok bu durumlar can sıkar. Bu can sıkıcı durumdan kolonya ve ya ispirto sürerek kurtulurken o bölgedeki hastalık etmelerini de sterilize ederek hastalıkların açık yaradan vücuda girişini de önlemiş oluruz.
Pireler insanların üzerine sokakta sevdikleri hayvanlardan; bodrum, sığınak, odunluk, gibi kullanılmayan ama kemirgenlerin ve sokak hayvanlarının yuvalanabileceği alanlarda; bina boşluklarında üzerlerine zıplayarak geçebilir. Ayrıca 2. el eşyalardan da bulaşma ihtimali her zaman vardır. Sıfır ürünlerde de depolandıkları bölgeler genelde kapalı alanlar olduğu için bir çok haşereye olabileceği gibi pireler için de yaşam alanı oluşturabilir.
Pireler insanlar başta olmak üzere kedi, köpek, domuz, inek, keçi, koyun, fare gibi bir çok memeli hayvanın kanını emebilir. Kan memeleri sırasında salgıladıkları sıvı sonucu kan emme sırasında herhangi bir kaşıntı oluşturmazlar. Salgılar vücut tarafından yıkıldıktan sonra insanı uykusuz bırakacak seviyede kaşıntılar başlar. Kan emmenin sonucu her zaman kaşıntı ile bitmez. Pireler diğer memelilerden emdikleri kan ile birlikte bu hayvanlardan aldıkları hastalık etmenlerini insanlara bulaştırabilirler. Bulaşma sonucu ölümcül hastalıklara varan çok geniş bir listede hastalık bulaşabilir.
Antalya bir çok sokak hayvanına ve yabani hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Bu hayvanlarla ortak düşmanımız olan pireler ise bu hayvanları sevmemiz sırasında ya da bu hayvanlara iyi bakmak amacıyla evlerinize aldığınızda evlerinize gelebilirler.
Mücadele etmek için düşmanımızı tanımamız da gerekli. Pireler tam başkalaşım geçiren ve kan emmek zorunda olan canlılardır. Dişiler ilk kan emişlerinden 24-72 saat sonrasında yumurtlamaya başlayabilirler. Pirelerin ömrü 1-6 hafta arasındadır. Ama gardınızı düşürmeyin bu sürede 300 ila 800 arasında yumurta bırakabilirler. Yumurtalar için en ideal ortam %50 nin üzerindeki nem 25 santigrat derece civarı. Yumurtaların açılma süreleri türden türe değişmekle beraber 15-30 santigrat derecede 2-5 gündür. Tamamen erginleşme süresi ise 14 günden 140 güne kadar uzar. Larvalar güneş ışığını sevmezler ve yer çekimine doğru hareket ederler. Bu bize larva ile mücadelenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Pireden kurtulma yolları için LARA BÖCEK VE HAŞERE İLAÇLAMA İLETİŞİM 0545 814 07 07.